Yüz Yüze Eğitim ve Sınav Detayları Belli Oldu

Yüz Yüze Eğitim ve Sınav Detayları Belli Oldu
Yüz Yüze Eğitim ve Sınav Detayları Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yarın itibarıyla normalleşme sürecinin ilk adımı atılacak. 81 ilin normalleşmeyle ilgili kaderi belli oluyor. 1 Mart 2021 Pazartesi Günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplanacak ve risk gruplarına göre yüz yüze eğitim ve kısıtlamalara dair tüm detaylar açıklanacak.

Yüz Yüze Eğitim

Normalleşme süreciyle birlikte yüz yüze eğitime de geçiliyor. Fakat tüm illerde değil vaka oranlarına göre geçiş olacak ki bu iller de net olarak yarınki yapılacak toplantı sonrası açıklanacak. Yüz yüze eğitimde sınavlara dair olarak da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu ve ilk yüz yüze sınav tarihini de verdi.

Yüz Yüze Sınavlar

Bakan Selçuk okullarda yüz yüze sınavların 8 Mart 2021 tarihinden itibaren yapılabileceğini açıkladı. Yerinde karar verme sürecine değinen Bakan Selçuk öncelikle il bazında vakalara bakılacağını belirtti. Öte yandan ilçe bazında valiler ile il hıfzıssıhha kurulları etkin olacak.

Öte yandan “Yerinde karar” mekanizmasına bağlı olarak, Valiliklerin ve İl Hıfzıssıhha Kurullarının aldığı kararlar neticesinde, yüz yüze sınavlar da illerdeki vaka oranlarına göre ertelenebilecek.

Vaka Sayılarına Göre Tespit

Her hafta Sağlık Bakanlığının 7 günlük vaka sayılarını açıklamaya başladığı belirtildi. Düşükten yükseğe olmak üzere 4 risk grubunun belirleneceği ve hangi şehirlerde durumun ne olacağı da belirlenecek. Buna göre de valilikler ve il hıfzıssıhha kurulları şehirlerde okulların açılma veya kapanma durumlarına karar verebilecek. 1 Mart 2021 Pazartesi gününden sonra da yerinde karar süreci tüm iller bazında açıklanacak.

Yüz Yüze Eğitim ve Sınav Detayları Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın