Yüzde 17.5 Zam! Yüz Binlerce 4D’li Taşeron İşçi Zammı Belli Oldu mu

Yüzde 17.5 Zam! Yüz Binlerce 4D’li Taşeron İşçi Zammı Belli Oldu mu
Yüzde 17.5 Zam! Yüz Binlerce 4D’li Taşeron İşçi Zammı Belli Oldu mu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamuda taşeron olarak çalışan 4D’li işçilerin kadro almasından sonra maaş artışları gündemden düşmeyen en önemli konular arasında yerini aldı. Toplu sözleşme ile taşeron maaş artışları da bir yandan gelen müjdeli haberler arasında. Peki yüz binlerce 4D’li taşeron işçi için beklenen seyyanen zam, maaş zammı artışı geldi mi?

4D’li Taşeronlara Seyyanen Zam

Kamuda taşeron kadrosu alan işçiler için yüz binlerce çalışan müjde beklerken bir yandan da illerden güzel haberler de gelmiyor değil. Bu kapsamda Ankara’nın Çubuk İlçe Belediyesi TİS’i imzaladı. Belediye iştiraki firma ile sendika anlaşma sağladı.

Yeşil Çubuk Gıda ile Hizmet İş Sendikası ve Belediye Personel Anonim Şirketi ile Özel Güvenlik ve Koruma İşçileri Sendikası arasında Toplu Sözleşme Sözleşmesi TİS imzalandı. En düşük işçi maaşı ise 3 bin 728 TL olarak belirlendi.

%17,5 Zam Oranı Kimi Kapsıyor

KHK ile kadro alan 4D’li taşeron işçiler KHK sonrasında hali hazırda çalışan işçiler arasındaki maaş farklılıkları da artmıştı. Bu kapsamda önemli bir iyileştirme gelirken TİS ile 159 işçi ve 36 güvenlik görevlisi yüzde 17.5 oranında zam aldı.

Taşeron İşçi Maaş Zammında Son Durum

KHK ile kadro alan taşeronlar her 6 aylık dönemde yüzde 4 oranında zam alıyorlar. TİS yapmayan taşeron çalışanlar için maaş farkı da giderek derinleşti. Tüm taşeronların maaş farklılıklarının giderilmesi için de beklenti devam ediyor. Yaşanan bu son gelişme ile de hali hazırda taşeron kadrosu alan tüm 4D’li çalışanların da yüzde 17 zam alması beklenmektedir.

2021 yılı itibarıyla TİS’de İşçi Konfederasyonlarının yüzde 4’ün üstünde çok fazla bir rakamda artış vermesi ve 4D’li olarak kadro alan taşeronlar için derinleşen maaş farklılıklarının artırılması bekleniyor.

Yüzde 17.5 Zam! Yüz Binlerce 4D’li Taşeron İşçi Zammı Belli Oldu mu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın