Ziya Selçuk ‘’Her şey Normalleşti Okullar Neden Açılmasın’’ Dedi

Ziya Selçuk ‘’Her şey Normalleşti Okullar Neden Açılmasın’’ Dedi
Ziya Selçuk ‘’Her şey Normalleşti Okullar Neden Açılmasın’’ Dedi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mart ayından bu yana eğitimin adeta durduğu dünyada ülkemiz de pandemi döneminden nasibini alan ve yoğun olarak hastalık ile mücadele etmek zorunda kalan ülkeler arasında yer aldı. Bu anlamda düşünüldüğü zaman maddi manevi her bir vatandaşımızın etkilendiği pandemi döneminden her anlamda en fazla olumsuz etkilenen eğitim sektörü ve öğrencilerimiz oldu.

2020 yılının ilk yarısı 2019 – 2020 eğitim öğretim yılının ise ikinci yarısında öğrencilerimiz sokağa çıkma kısıtlaması ve eğitimin evden devam ettirildi. Bu anlamda düşünüldüğü zaman sektörde en önemli noktada olması gereken eğitim ile ilgili kararlar sağlık sorunları gözetilmeksizin bir şekilde öğrenciler evlerinde ve güvende iken uzaktan eğitim sistemleri ile birlikte devam ettirildi. 
Ancak uzaktan eğitime ilk defa dâhil olan ülkemiz üzerinde ilkokuldan liseye kadar eğitim gören tüm öğrenci öğretmen ve veliler için sıkıntılı bir dönem oldu.

Adapte olma süreçleri uzun sürdü. Bu süreç içerisinde özellikle anneler öğrenciler ile birlikte eba tv üzerinden ders dinlediler. Bu zorlu pandemi süreci sürerken aynı zamanda eğitim sürecinin en minimum seviyede etkilenmesi adına gece gündüz Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri ile birlikte entegre harekete eden Milli Eğitim Bakanlığı en üst yetkilisi Bakan Ziya Selçuk geçtiğimiz haftalarda yeni eğitim öğretim yılının okullarda örgün öğretim olarak 31 Ağustos’ ta açılacağını belirtmişti.

Ancak pandemi sürecinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sonlanmamış olması nedeni ile telaşa kapılan öğrenci öğretmen ve veliler twitter üzerinden Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’ a sorularını bildirdiler. Tüm bunlar göz önüne alındığı zaman Ziya Selçuk’ un yine Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu öncülüğünde dün akşam bir basın açıklaması bildirdi. 

Bildirgede açıkladığı bilgilerin ana merkezinde elbette ki yani dönemde okulların açılıp açılmama konusu yer aldı. Toplumsal hayatın yavaş yavaş normalleştiğini sosyal mesafeyi koruyarak sinemalara bile gidildiğinin bu nedenle okulların d gerekli tedbirler alınarak açılacağını remi olarak açıkladı.

Ziya Selçuk ‘’Her şey Normalleşti Okullar Neden Açılmasın’’ Dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın