1 Aralıktan İtibaren İstenmeyen Mesajlara Son

1 Aralıktan İtibaren İstenmeyen Mesajlara Son
1 Aralıktan İtibaren İstenmeyen Mesajlara Son
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaşların onayı olmadan firmalar tarafından gönderilen mesajlarla ilgili olarak yıl başından itibaren 500 bin şikâyet sınırın aşılması ile birlikte bu konuda etkili ve kalıcı önlemler alınıyor. 4 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe giren İleti Yönetim Sistemi (İYS)  1 Aralık 2020 tarihi ile uygulamaya girerek bunda n b öyle kişinin onayı olmadan firmaların ticari amaçlı mesaj yollaması tamamen son buluyor.

Yeni Sistem İstenmeyen Mesajlara Set Çekiyor

1 Aralık 2020 tarihi ile birlikte uygulamaya konulacak sistem ile birlikte, sistem üzerinde onayı bulunmayan vatandaşlara ticari elektronik iletinin gönderilemeyecek. Bu noktada ticari elektronik ileti gönderimi yapan tüm firmaların sisteme kayıt olma zorunluluğu olacağı ve sahip olduğu onayları sürekli güncel tutması gerektiği belirtiliyor. Bu yeni sistemle vatandaşlar ticari ileti izinlerine tek noktadan ve kolaylıkla erişebilme imkanına sahip olacak.

Vatandaşlar sistem üzerinden mesaj almak istemedikleri firmaları kapatırken diğer taraftan dilerse kampanyalarından haberdar olması istediği markalara da onay erebilecekler. Bu sayede her gün insanları rahatsız eden onlarca izinsiz bağlantı ve mesajında önüne geçilmiş olacak.

İYS Devrim Niteliği Taşıyor

1 Aralık tarihinde uygulamaya girecek olan İYS’nin mevzuat uyarınca ticari elektronik ileti gönderimi yapan firmaların İYS’ye kaydolacağını ve vatandaşlardan geçmişte almış olduğu onayları 01 Aralık’a kadar İYS’ye aktaracağı ifade ediliyor. Bu taşıma işlemi ile birlikte 16 Ocak 2021’e kadar vatandaşlar tarafından reddedilmemiş onaylar geçerli geçerli kabul edilecek ve sistemde izin verilmiş olarak yerini alacak.

Bu sayede firmaların geçmişte almış olduğu tüm izinler yeni dönem içinde geçerliliğini korumaya devam edecek. 1 Aralık itibarıyla işletmelerin, vatandaşlardan aldıkları izinleri 3 iş günü içinde İYS’ye bildirme zorunlulukları bulunuyor. Aksi durumda alınan izinler geçersiz sayılacak. Yasal süre zarfına İYS’ye kaydedilmeyen izinlerin geçersiz sayılmasında ki en temel amaç ise sistemin devamlı güncele olmasının sağlamak olacak. Böylece vatandaşlar en geç 3 gün içerisinde izinlerinde değişiklik yapma hakkına sahip olacak.

1 Aralıktan İtibaren İstenmeyen Mesajlara Son

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın