100 Bin İşçi Alımı Yapılacak

100 Bin İşçi Alımı Yapılacak
100 Bin İşçi Alımı Yapılacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi döneminin en yoğun dönemleri olan Mart, Nisan ve Mayıs dönemlerinde dibe vuran sektörler arasında olan mobilya sektöründe düğün sezonunu başlaması ve yurt dışından ihracat talebinde patlama yaşanması ile birlikte siparişlere yetişilemediği ifade ediliyor. Mobil ya sektöründe ki toparlanma diğer sektörlere göre çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşirken işsizlik rakamlarının yüzde 14’e yaklaştığı ülkemizde sektörde 100 bin yeni ve çok acil istihdama ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor.

Fabrikalar Tam Kapasite Çalışıyor

Düğün sezonunu devam etmesi ve biranda yoğun bir şekilde düğün organizasyonlarının gerçekleşmesi ile birlikte sektörde son yılların en haraketli dönemi yaşanıyor. Sektör yetkilileri birçok fabrikanın tam kapasite ile üretime geçmesine rağmen siparişlerin yetiştirilmesinde sorun yaşandığı ve kısa vadede mobilya sektörün 100 bin yeni istihdam yapacağı bilgisini paylaştı.

Yurt dışı taleplerinin artması ile birlikte sektörün küçük büyük tüm aktörleri neredeyse 3 vardiya ile üretim yapıyor. 100 bin acil istihdamın yanında uzun vadede mobilya sektöründe yeni istihdam sayısının 250 bini bulmasının beklendiği ifade ediliyor. Pandemi döneminde Türk mobilya sektörünün kalitesinin koruması nedeniyle yurt dışı pazarında oldukça cazip hale geldiği yorumları yapılıyor.

Konut Satışlarının Artması Mobilya Sektörünün İşine Yaradı

Türkiye’de kamu bankalarının düşük faizli ve uzun vadeli konut kredisi sunması ile birlikte konut satışlarında son yılların ay bazında rekoru kırılmıştı. 1 milyonun üzerinde ev satışının yapılması ile birlikte yeni ev alan birçok vatandaşın mobilyasının değiştirmek istemesi ile birlikte son 10 yılın ay bazında en yükse mobilya satışlarına ulaşıldığı belirtiliyor.

Artan yoğun taleplere yetişmeye çalışan marangoz ve atölyeler işçi sayısını artırırken, mesai saatlerinin de uzamasına rağmen yoğunluğun azalmadığı ifade ediliyor. Taleplerin çok yüksek oranda artması ile birlikte yurt içinde en erken 40 günde teslim ediliyor. Son 1 ay içerisinde sektörde ki yeni istihdam sayısının ise 30 bine yaklaştığı görülüyor.

100 Bin İşçi Alımı Yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın