ABD Ödevini Yapmadığı İçin Islah Evine Atılan Çocuğun Son Durumu

ABD Ödevini Yapmadığı İçin Islah Evine Atılan Çocuğun Son Durumu
ABD Ödevini Yapmadığı İçin Islah Evine Atılan Çocuğun Son Durumu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sadece Grace diye anılan ve siyahi olan kız çocuğu ödev yapmadığı gerekçesi ile geçtiğimiz dönemlerde ıslah evine atılmıştı. Çocuğun son durumu ile ilgili kararı veren yargıç ıslah evinden çıkarılmaması kararını verdi. Mayıs ayından bu yana ıslah evinde yalnızca ödev yapmadığı için tutulan ve içeride arkadaşları tarafından türlü işkenceye tabii tutulan genç kız için çıkarılmama kararı bazı vakıfları harekete geçirdi.

Geçtiğimiz pazartesi günü yapılan duruşmada kendisine konuşma hakkı verilen Grace, annemi özledim buraya asla ayak uyduramadım ödevlerimi yapacağım çıkmak istiyorum diyerek savunma verdi. Ancak davayı yürüten yargıç çocuğun da iyiliğini gözettiğini belirterek ıslah evinden çıkmaması gerektiğini söyledi. Bu dava, ırkçılık ve çocuğa psikolojik şiddet olarak görüldü. Çeşitli protestolara yol açan dava sonucu protestocuları asla memnun etmedi.

Davayı yürüten yargıç çocuğun ıslah içeresindeki eğitim programlarına dahil edildiğin ive annesini görmeye hazır olmadığını belirterek çocuğun psikolojik olarak biraz daha ıslah evinde kaması gerektiğine karar verdi. Michigan radyosuna göre yargıç evine dönemsine izin verirse çocuğun yeniden hata yapma meyillinin doğacağına ve bunun önünü kesmek adına yapılması gerekenlerin ıslah evinde çocuk ile özel olarak ilgilenilmesi için böyle bir karar verdiğini belirtti.

Yargıç ödev yapmadığı gerekçesi ile içeri alınan çocuğun yalnızca ödev gerekçesi ile değil annesi için bir tehdit oluşturduğu gerekçesi ile ıslah evinde tutulduğunu belirtti. Öğrencinin saldırganlık ve hırsızlık suçları ile geçen yıl da şartlı olarak salındığını belirtirken aynı zamanda da şartlardan birinin ödevini yapması gerektiği ancak öğrencinin ödevlerini yapmaması yani şartını yerine getirmemesi ve saldırganlık huyunun devamı gerekçesi ile ıslah evinde tutulduğunu belirtti.

Geçen hafta yüzlerce öğrenci davanın iç yüzeyini bilmedikleri için ıslah evinin önünde saatlerce eylem yapmıştı. Bu eylem sonucunda açıklama yapması beklenen yargıcın da gerekçeleri dinlendiğinde ıslah evinde eğitim görmesi de doğru bulundu.

ABD Ödevini Yapmadığı İçin Islah Evine Atılan Çocuğun Son Durumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın