Abonelik İptallerinde Yeni Dönem

Abonelik İptallerinde Yeni Dönem
Abonelik İptallerinde Yeni Dönem
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde bazı firmalar abonelik iptal süreçlerini oldukça zor ve karmaşık bir hala getirirken aboneliklerini iptal ettirmek isteyen vatandaşlar günler hatta haftalar süren çileli bir süreç ile mücadele etmek zorunda kalıyordu. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte artık telefon, internet ve benzeri sözleşmelerin iptali aşamasında, ‘İptal talebinizi faks çekin’ şeklinde çıkartılan zor ve yorucu süreçlerin önüne geçiliyor.

Abonelik iptalleri bundan sonra e-Devlet üzerinden sorunsuz ve son derece hızlı bir şekilde yapılabilecek. Bu durum vatandaşların zaman ve maddi kayıp yaşamasının da önüne geçecek.

Yapılan Şikâyetler Sonuca Ulaştı

Son yıllarda sayıları milyonları geçen vatandaşların internet, telefon, sabit hat gibi abonelik sözleşmelerinin iptali konusunda yaşadığı zorlu süreç artık son buluyor. Vatandaşlar, “abonelik sözleşmesinin ancak işletmecinin faks numarasına imzalı olarak gönderilmesi ile iptal olunacağı yönünde ki” uygulamasını TBMM’ye yüz binlerce defa şikâyet etti. Bu şikâyetlere daha fazla kayıtsız kalınmayarak harekete geçildi.

TBMM, gelen yoğun şikayetler üzerine konuyu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na ilettiğinin açıklamıştı. BTİK tarafından yapılan talep ile ilgili olarak, Meclis’e gönderilen yazıda, kurum olarak fesih taleplerinin her şartta alınabilmesi için yürütülen çalışmanın tamamlanması ile abonelik iptallerinin artık e-Devlet üzerinden yapılabileceğini müjdesini verdiği görüldü.

E-Devlet Üzerinden Fesih Yapılabilecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, teknolojik fırsatlardan da faydalanarak tüketicilere daha kolay ve hızlı bir şekilde fesih başvurusu yapabilme imkanının sağlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği ve devam eden çalışmaların kısa sürede tamamlanması ile fesih başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmesinin mümkün olacağı ifadeleri kullanıldı. Bu noktada düzenlemenin en geç bu yılsonuna kadar devreye gireceği ifade ediliyor. Bu konuda en çok şikayet edilen kurumların başında ise abonelik iptal sürecinin tamamının faksla talep eden ve abonelik iptal sürecinde büyük zorluk çıkaran Digiturk olduğu ifade ediliyor.

Abonelik İptallerinde Yeni Dönem

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın