Bakan Koca: Kazandığımız Zaferi Virüse Geri Vermemeliyiz

Bakan Koca: Kazandığımız Zaferi Virüse Geri Vermemeliyiz
Bakan Koca: Kazandığımız Zaferi Virüse Geri Vermemeliyiz
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin koca,  İl değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye Salgına Karşı Dünyada Örneği Az Görülen Bir Başarı Gösterdi

Fahrettin Koca açıklamasının devamında, 2020 yılında hastanelerde 466 milyon kişinin muayenesinin yapıldığını ve 7 milyon kişinin yatarak tedavi gördüğünü açıkladı. Salgın hastalıklar yüzünden toplumsal hayatın her alanında sekteye uğranılacağını belirten Bakan Koca, devletimizin bu mücadeleyi başarıyla yönettiğini ve salgın dönemi süresince oluşan tüm sağlık sorunlarında güçlü kalmamızı sağlık sistemimizin başarısı olduğunu belirtti.

Bakan Fahrettin Koca, açıklamasının devamında sağlık sisteminin amacının ayrım gözetmeksizin hizmet vermek olduğunu ve bunun doğuştan kazanılmış bir sağlık hakkı olduğunu, devletin millet için var olduğunun bir kez daha görüldüğünü vurguladı. 

Kazandığımız Zaferi Geri Virüse Vermemeliyiz

Yapılan toplantı sonucunda il ziyaretleri ile tek tek yapılan değerlendirmelerde gereken tedbirlerin alındığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı yakında bulunur rahatlığı ile yeni acılara yol açılmaması gerektiğini ve kayıtsız kalınmaması gerektiğini belirtti. Bakan Koca, 7 ilde salgınla mücadele sonucu gelinen nokta, yatırım ihtiyaçları ve personel ihtiyaçlarının ele alındığını filyasyon ekiplerinin de çalışmalarının değerlendirildiğini, bir ay öncesine göre Adana’da ve Mersin’de vaka sayısının üçte bire indiğini, Kahramanmaraş’ta ise  vaka sayılarında %50 azalma olduğu, Hatay’da da vaka sayısının 3’te 1’ine düştüğünü görüldüğü bilgilerini paylaştı.

Filyasyon Ekiplerimizi Dünya Tanıyor

Türkiye genelindeki filyasyon ekibi sayısının 11800 olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplama 35400 görevli personelin canla başla çalıştığını ve artık filyasyon ekiplerimizin dünya çapında tanındığını ve hayranlık duyulduğunu ifade etti. 

Son bilgileri de paylaşan Fahrettin koca; Adana Seyhan’da 150 yataklı Seyhan Devlet Hastanesi çalışmalarına başlanıldığı, Mersin Anamur Devlet Hastanesi’nin salgından önce hizmete sunulduğu, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin yapımının devam ettiği, 300 yataklı Kahramanmaraş Kadın Doğum Çocuk Hastanesi’nin çalışmasının başladığı ve Afşin Devlet Hastanesi’nin de  proje çalışmalarının bitmek üzere olduğu, en kısa sürede başlanacağı ve Hatay’da sağlık sisteminin alt yapısının güçlendirilmesi çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Bakan Koca: Kazandığımız Zaferi Virüse Geri Vermemeliyiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın