Bankalardan Vatandaşa Erteleme Müjdesi

Bankalardan Vatandaşa Erteleme Müjdesi
Bankalardan Vatandaşa Erteleme Müjdesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi sürecinde vatandaşların işini kaybetmesi ya da ücretsiz izine çıkarılması ile birlikte büyük bir gelir kaybı yaşadıkları görüldü. Nisan ve Haziran ayı arasında vatandaşlar kredi ve kredi kartı ödemelerini 3 ay süre ile erteleme hakkı tanınmıştı. Maddi olarak oldukça zor durumda olan milyonlarca banka müşterisi erteleme hakkını kullanmıştı.

Bankalarda elde edilen verilere göre 6 milyondan fazla müşteri tarafından kredi ya da kredi kartı ile ilgili erteleme talebi alınmış ve bu taleplerin çok büyük bir bölümü uygun görülerek hayata geçirilmişti. Fakat Haziran ayından sonra pandemi sürecinin devam etmesi, ücretsiz izne çıkarılma sürecinin devam etmesi ile birlikte3 aylık erteleme süreci dolan vatandaşların ödeme zorluğunun devam etmesi ile birlikte kamu bankalarından müjdeli haber geldi.

Gelirinin Düştüğünün Belgeleyenlere 3 Aylık Ekstra Erteleme Hakkı

İşten çıkarılma yaşayan ya da ücretsiz izne ayrılma sebebiyle pandemi sürecinde gelirinin düştüğünün belgeleyen kamu bankası müşterilerine konut, ihtiyaç, taşıt kredisi ve kredi kartı ödemelerine ilişkin 3 aylık ek erteleme hakkı tanınıyor. Bunun için yapmanız gereken tek şey gelirinizin pandmei öncesi döneme göre önemli derecede düştüğünün ispatlayan gelir belgesi ile bankaya şahsen başvurmak oluyor.

Vatandaşlar 1 aydan başlayarak 3 aya kadar erteleme hakkına sahip oluyor. Erteleme ile ilgili bankaların herhangi bir ücret talebi olmayacak olup vade farkı kredi aylık ücretlerine eşit bir şekilde yansıtılacak.  Kamu bankalarının bu kolaylığı ile birlikte kredi ve kredi kartı ödemesinde zorluk yaşayan çok sayıda vatandaşımızın bu erteleme hakkından faydalanmak için başvurması bekleniyor.

Hükümetten 2021’e Kadar Erteleme Adımı Gelebilir

Corona virüs vaka sayısının tekrar artması ile birlikte ikinci dalga riskinin dünya genelinde artık çok büyük oranda geleceğinin belli olması sonucunda hükümetin corona virüs pandemisi ile ilgili olarak 2020 yılı sonuna kadar kredi ve kredi kartı borçlarını erteleme konusunda hazırlık yaptığı kulislerde yoğun bir şekilde konuşuluyor.

Bankalardan Vatandaşa Erteleme Müjdesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın