Bayramdan Sonra Corona Virüs Endişesi

Bayramdan Sonra Corona Virüs Endişesi
Bayramdan Sonra Corona Virüs Endişesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 2 Ağustos 2020 vaka sayılarında çok önemli bir ayrıntı yer alıyor. 2 Ağustos verilenlerinde de ardı ardına 3 gündür pozitif vaka sayısı iyileşen hasta sayısını geçiyor. Fakat bir önceki güne göre dikkat çeken nokta ise test sayısının yüzde 10’a yakın düşmesi oluyor. 1 Ağustos tarihinde 45 bine yakın test yapılırken pozitif vaka sayısı 996 olarak gerçekleşmişti. 2 Ağustos tarihinde ise test sayısı yüzde 10’luk düşüşle 40 bin civarında olmasına rağmen pozitif vaka sayısının 987’de kalması büyük endişe yarattı. Bazı uzmanlar test sayısının 45 bin civarında olması durumunda vaka sayısının rahatlıkla 1000’ni geçebileceğini iddia ediyor.

Bayram Sonrası 10 Günde Vaka Sayısında Büyük Artış Yaşanabilir

Esas korku verici nokta ise vatandaşlarımızın bayram süresi boyunca Türkiye’nin birçok şehrine dağılmaları ve özellikle sahillerde adım atacak yer olmaması olarak gösteriliyor. Sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğunun hiçe sayıldığı görüntülerle birlikte önümüzdeki 10 günlük süreçte vaka sayısının 2000’bine dayanmasından büyük endişe duyuluyor.

Sağlık Bakanı Koca’nın da bu duruma dikkat çektiği görülüyor. Bakanın 2 Ağustos verilerini paylaşırken kullandığı ‘’Kurban Bayramı ve tatilde tedbir eksikliği ise önümüzde ki günlerde ortaya çıkacak sonuçlar açısından kaygı verici’’ ifadeleri riskin ne denli yükseldiğini gözler önüne seriyor. Ülkemizde yaklaşık 3 haftadır vatandaşlarımız sanki corona virüs ülkemizden tamamen yok olmuşçasına rahat ve kural tanımaz bir şekilde hareket ediyor. Uzmanlar bu tedbir eksiliğinin bedelinin önümüzde ki süreçte çok ağır olabileceğini belirtiyor.

Vaka Sayıları Artarsa Önlemler Devreye Girebilir

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun vaka sayılarının 1500’ü tekrar geçmesi durumunda yeni önlemleri hayata geçirebileceği iddia ediliyor. Fakat son ödenme vaka sayılarında genç nüfusun öne çıkması ile bu önlemlerin ne şekilde olabileceği merak ediliyor. Önümüzde ki 2 hafta da eğer kötü senaryo gerçekleşirse okulların açılmasının tekrar EBA üzerinden online eğitimle olmasının kuvvetle muhtemel olacağı iddia ediliyor.

Bayramdan Sonra Corona Virüs Endişesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın