Dış İşleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yayımlandı

Dış İşleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yayımlandı
Dış İşleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yayımlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dış İşleri Bakanlığı sözleşmeli alım ilanında adaylarda aranan koşullar:

Başvuruda bulunacak adaylarda Türk vatandaşı olması, 41 yaşından gün almamış olması, en az lise mezunu olması, kamu haklarından yoksun bırakılmamış olması, ağır hapis ve yüz kızartıcı suçlarla birlikte 657 sayılı kanunun 48. Maddesinin (A) bendinde sayılan suçların işlenmemiş olması, çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilinmesi, bilgisayar ve daktilo kullanılabilmesi, erkek adaylar için askerlik durumunun bulunmaması ve adayın her türlü iklim şartlarında çalışabilecek sağlık durumunun bulunması koşulları aranmaktadır.

Dış İşleri Bakanlığı sözleşmeli alım ilanında adaylardan istenen evraklar:

Adaylardan sınav başvuru dilekçesi istenmektedir. Dilekçe de adayla iletişim kurulabilmesi için adres, telefon ve mail bilgisi yer almalıdır. Yine adaylardan öz geçmiş, Türk pasaportu, nüfus cüzdanı, diploma bilgileri, son 6 aylık 2 adet vesikalık fotoğraf ile erkek adaylardan askerlik terhis belgesi veya askerlik ile ilişiğinin olmadığına dair belge istenmektedir.

Başvurular 25 eylül tarihi mesai bitimine kadar Türkiye Cumhuriyeti Paris Başkonsolosluğuna şahsen veya posta yolu ile yapılabilecektir. Posta yolu ile yapılan başvurularda meydana gelecek gecikmelerde başkonsolosluk sorumlu olmayacaktır.

Dış İşleri Bakanlığı Paris Başkonsolosluğunda çalıştırılmak üzere 2 adet sözleşmeli sekreter alımında yazılı, sözlü ve uygulamalı sınav yapılacaktır.

Yazılı sınav koşulları:

İlanda belirtilen 2 adet sözleşmeli sekreter alımında yapılacak yazılı sınav 13 ekim saat 14:00 de Paris Başkonsolosluğunda yapılacaktır. Başvuracak adaylar için yapılacak sınavda her biri 1 saat süre ile sınırlı olmak koşulu ile Türkçe’den Fransızca’ya çeviri, Fransızca’dan Türkçe’ye çeviri, Türkçe Kompozisyon, Matematik konuları ele alınacaktır.

Sözlü ve uygulamalı sınav koşulları:

İlanda belirtilen sözlü sınav ve uygulamalı sınav 20 ekim de saat 14.00 de Paris Başkonsolosluğunda yapılacaktır. Sözlü sınav için genel kültür, Türkiye ve dünya coğrafyası, Osmanlı tarihi, Türk inkılap tarihi konuları ele alınacaktır. Adaylar bilgisayar ve daktilo bilgilerinden de uygulamalı sınava tabii tutulacaktır. Dış İşleri Bakanlığı duyurusudur.

Başvuru kılavuzu

Dış İşleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın