Dünya Sağlık Örgütü Kovid 19 İle İlgili Yanlış Bilinenleri Düzeltti

Dünya Sağlık Örgütü Kovid 19 İle İlgili Yanlış Bilinenleri Düzeltti
Dünya Sağlık Örgütü Kovid 19 İle İlgili Yanlış Bilinenleri Düzeltti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vaka Sayısı Artıyor

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve daha sonra dünyaya yayılan virüs ülkemizde de panik yarattı. Virüsün Avrupa’daki üssü ise İtalya oldu. Her gün yüzlerce kişi ölüyor ve ölü sayısı her geçen gün artıyor. İspanya’da da benzer tablolar yaşanıyor. Bu korkulu dönemde insanlar virüsten korunmak için pek çok efsane deniyor. İşte Birleşmiş Milletler bünyesindeki UNICEF ve WHO bu yanlışları düzeltti. Vatandaşlar daha bilinçli olarak virüsten daha iyi korunabilir. 

Doğru Bilinen Yanlışlar

UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından korona virüs hakkında yanlış bilinenler düzeltildi. 
Sarımsağın korona virüsten koruduğu iddiası henüz kanıtlanmadı. Sarımsak tüketenler virüsten korunacak diyemeyiz ancak sağlıklı olduğu kesin olduğundan tüketilmesinde bir zarar yok.

Antibiyotikler sadece bakterileri yok eder. Bu nedenle korona virüse karşı antibiyotik kullanmanın hiçbir faydası yok.

Yaz yaklaştığı için dondurma sezonu açıldı ancak dondurma yemenin korona virüse yol açacağı iddia edildi. İşte bu iddia da yanlış ancak grip olmanız her zaman mümkün. 

Alkol ve klor dezenfekte eden ürünler olduğundan insanlar alkol tüketmenin de virüse iyi geleceğine inanıyor. Virüse yakalanan kişilerde bu ürünler hiçbir etki sağlamaz. Bağışıklığı düşüreceği için fazlası zararlı olabilir.

Dünya Sağlık Örgütü Kovid 19 İle İlgili Yanlış Bilinenleri Düzeltti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın