Eğitim Sektörü Kaosu Yaşıyor

Eğitim Sektörü Kaosu Yaşıyor
Eğitim Sektörü Kaosu Yaşıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde servis taşımacılığı, okul yayıncılığı, kırtasiye ve özel okullar eğitim sektörünün ana kahramanları arasında gösteriliyor. Okulların açılış tarihinin en az 1 ay süre ile daha ertelenmesi ile sektörün tam anlamıyla şoku yaşadığı görülüyor. Çünkü sektör çalışanları başta AVM ve tatil merkezleri olmak üzere birçok yerin açılmasından dolayı okulların gerekli önlemlerin alınarak 31 Ağustos tarihinde yüz yüze olarak açılacağını tahmin ediyordu. Alınan bu erteleme kararı sektörde çalışan ve iş yapan yüz binlerce kişinin mağdur ettiği görülüyor.

Servis Taşımacılığı Bitme Noktasında

Okul servis taşımacılığı alınan bu kararla bitme noktasına geldiklerini ifade ediyor. Çünkü alınan kararda okulların 21 Eylül tarihinde açılmasının garantisi olmayacağı hem de kademeli bir açılış olacağı ifade ediliyor. Özellikle seyreltilmiş eğitim ile birlikte pek çok öğrencinin okullara daha az sayıda gün gideceğinden dolayı servisleri tercih etmeyebileceği ifade ediliyor. Geçen yılın ikinci döneminde itibaren zor durumda olduklarını belirten okul servisçileri eğer devletin destek sağlamaması durumunda iflasın eşiğine geldiklerini ifade ediyor. Olası bir ikinci corona virüs salgını ile birlikte okulların açılış tarihinin tekrar ertelenmesi durumunda hükümetin sektördeki zararların giderilmesi için bazı kararlar alabileceği ifade ediliyor.

Kırtasiyeler Kapanıyor

Yaklaşık 5 aydır oldukça zor durumda olduklarını ifade eden kırtasiyeler çoğun gün siftah yapamadan günü kapattıklarını ifade ediyorlar. Okulların açılmasının ertelenmesi ile birlikte zaten zor durumda olan birçok kırtasiyenin kepenk kapattığı ya da kapatmaya ramak kaldığı ifade ediliyor. Bu noktada hükümetin sektörde faaliyet gösteren kişi ve firmalar için bazı vergi indirimlerine gidebileceği ifade ediliyor. Okulların 21 Eylül tarihinde de açılmaması durumunda ise Eğitim sektöründe faaliyet gösterenlerin geri dönülmez bir şekilde zor duruma düşecekleri ön görülüyor.

Özel okullar ise bu süreçte kayıtlarına devam ediyor. Veliler ise okulların tam açılışı ile ilgili çekincelerin olmasından dolayı çocuklarını özel okula kayıt ettirme yerine ilk olarak devlet okullarına kayıt ettirme yoluna gittikleri görülüyor.

Eğitim Sektörü Kaosu Yaşıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın