Güvenlik Soruşturması Hakkında Bakanların Fikri Ne

Güvenlik Soruşturması Hakkında Bakanların Fikri Ne
Güvenlik Soruşturması Hakkında Bakanların Fikri Ne
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı sonrasında, kamuya girişte güvenlik soruşturması yeniden gündeme geldi. Bakanlar güvenlik soruşturması hakkında ne diyor en çok merak edilenler arasında. Meclise ikinci kez sunulan teklifin iptal gerekçeleri dikkate alınarak hazırlıkların yapıldığı savunuldu.

Tek başına ayrı bir kanun teklifi olarak ise getirilen düzenlemenin daha objektif ve hukuka uygun olduğu, ileri sürülmesi durumunda dahi güvenlik soruşturmasına kişinin eşi ve birinci derece kan ve sıhri hısımlarının da inceleme dahil edilmesi durumu tartışma konusu oldu.

Bakanlıkların Düşüncesi Farklı!

Bakanlıkların farklı görüşmeleri olması sebebi ile değerlendirmelerin yapılmasına devam edilecek gibi duruyor. Bakanlıkların birbirinden çok farklı talep, beklenti ve risk analizleri olduğu yönünde bilgi alındı. Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ya da diğer Adalet Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı kapsamında her iki bakanlığın aynı pencereden bakmamaları sebebi ile sorunlar yaşandığı yönünde bilgi verildi. Bunun üzerine ne olacağı da merak ediliyor. Sözleşmelerin bağlayıcı bir unsur olduğunu söylemek de mümkün.

İtirazlar dikkate alınıyor olduğundan, komisyon süreci tamamlanmasına karşın teklifin Meclis gündemine alınmadığına dikkat çeken bir başka kaynaktan da acele yapıp bir sıkıntı yaşansın istemiyoruz bilgileri geldi. Tartışmaların önemli olduğuna dair da konuşmaların olduğu söyleniyor. Anayasa mahkemesi kapsamında güvenlik soruşturması kapsamında, OHAL dönemin KHK olarak çıkarılan bir düzenleme ile memurların kanunda yapılan değişikliğinin iptal edilmesi de sağlanmıştır.

Kararlarda düzenlemelerin duruma göre izin vermemesi, sınırlarının açık biçimde gösterilmesi kanunla ilgili düzenleme gibi noktalara dikkat çekilmişti. Tüm bunların göz önünde bulundurulması, kanun tasarısı kapsamında bir süre daha beklenecek olduğunu gösteriyor.

Güvenlik Soruşturması Hakkında Bakanların Fikri Ne

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın