Kamu İnsan Kaynaklarında Yeni Dönem

Kamu İnsan Kaynaklarında Yeni Dönem
Kamu İnsan Kaynaklarında Yeni Dönem
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı kapsamında kamu kurumlarında kadro ve pozisyonlar yeniden belirlenecek. Bu kapsamda yapılacak çalışmaların yaklaşık 1 yıl süreceği ve son derece modern ve adaletli bir sisteme geçileceği ifade ediliyor.

Kamu Çalışanlarının Tüm Sorunları Çözülecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 yılına kadar Kamu İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi’ni kurmayı ve hayata geçirmeyi amaçlıyor. Hayata geçirilecek bu yeni Kamu İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi ile birlikte gerçekleştirilecek norm kadro (personelin nitelik, sayı, unvan, derece olarak belirlenip standart getirilmesi) çalışmasıyla derece ve kademeye göre ücret sistemindeki tüm sorunlar çözmesi ve çalışanlar arasında hem sosyal hem de ücret ile ilgili haksızlıkların giderilmesi planlanıyor.

Bu yeni sistem il birlikte kamu kurumlarında ki pozisyonlar ve kadrolar yeniden tanımlanması ve günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu yeni değerlendirme sürecinde vatandaş memnuniyeti de göz önünde bulundurularak başarılı memurlar ödüllendirileceği bir sisteme geçilmesi planlanıyor. Gerçekleştirilecek norm fazlası çalışması ile kamu personelinin yeniden yerleştirmesi planlanıyor. Kamu kurumlarında kadro, pozisyonların görev tanımları tekrar güncellenirken, personel birimleri bu doğrultuda iş planı yapacaklar. Kişisel gelişime yönelik eğitim programlarına ağırlık verilerek kamu çalışanlarının kendilerini sürekli geliştirmeleri ve yeniliklere uyum sağlamaları amaçlanıyor.

Kapsamlı Staj Portalı Kuruluyor

Kamu İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi ile birlikte hayata geçirilmesi planlanan etkili danışmanlık hizmetleri ile gençlerin kariyer planlamalarına destek verilerek eğitim sonrası işgücü piyasasına girişlerinin daha kolay hale getirilmesinin sağlanması amacıyla geniş kapsamlı bir staj portalı kuruluyor. Mesleki yeterlilik belgeli ve nitelikli işgücü sayısının bu şekilde arttırılması amaçlanıyor. Türkiye İş Kurumu tarafından gerçekleştirilecek mesleki eğitimlere oluşturulacak dijital kütüphane vasıtasıyla bu portala iş verenlerin erişim imkanı sağlanacak. İş arayan gençlerin profil, beceri, beklenti ve istihdam edilebilmelerini engelleyen unsurların belirlenmesi için İşsiz Profil Envanteri Araştırması’nın hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kamu İnsan Kaynaklarında Yeni Dönem

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın