Kamu Personellerinden Maaş Beklentisi

Kamu Personellerinden Maaş Beklentisi
Kamu Personellerinden Maaş Beklentisi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Öğretimin uzaktan devam etmesi, başlayan örgün öğretimde kısıtlamaların olması kamu personellerinin maaşları konusunda sık sık sorunlara yol açıyor. Sebebi ise uzun zaman eğitim veremeyen kamu öğretmenlerinin maaşlarını almaya devam etmesi. Sendikalar konu ile alakalı öğretmenlerin ek derslere girmeden de ek ders ücretlerini alması gerektiği yönünde açıklamada bulundu. Normal koşullarda korona boyunca maaş almaya devam eden öğretmenler, sadece normal maaşlarını alıyordu. Ek ders ödemeleri yapılmıyor. Peki, son durum ne olacak?

Öğretmenler Ek Ders Ücretlerini Derslere Girmeden Alacak mı?

Eğitim öğretim ile ilgili genelgeler yayınlandı. 23 Eylül’de yayınlanan genelgenin ardından canlı ders veren öğretmenlerin ders saatlerinin öncelikle maaş karşılığı üzerinden olması gerektiği açıklandı. Ancak maaş karşılığını aşan ders saati sayısı için ise ek ders ücretlerinin verileceği söylenmişti. Genelgeye göre öğretmenler normal saat ücretleri için çalışmanın ötesinde, daha fazla çalıştıklarında bu çalışma online olarak olsa bile direkt olarak ek ders ücreti üzerinden hesaplamanın olması da sağlanacak şeklide açıklama geldi.

Yüz yüze eğitime geçilmemiş olması, birçok öğretmenin ek ders yapamaması demek. Öğretmenlerin ek ders ücretleri ne olacak sorusu da akıllara gelen sorular arasında. Bakıldığında online derslerde ek ders ücretlerinin verilmiyor olduğu, bu durumun yapılmayan ek dersler için ödeme yapılmayacaktır şeklinde olması açıklandı. 2019 yılı Hakem Kurulu Kararı gereğince idari izinli sayılmaları ve öğretmenlerin derse girmeseler dahi ek ders ücretlerinin ödenmesi şeklinde talep geldi.

Sendikalar Ek Ders Ücretleri ile Alakalı Ne Diyor?

Ek ders ücretleri ile alakalı sendikalar ödemelerin yapılmasını istiyor. Bu durumun nedeni ise direkt olarak ek ders ücretlerinde ödeme olmasının, online olarak verilen dersler ile de ders sayısının tamamlanması. Konuyla alakalı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama yapılması bekleniyor. Öğretmenlere ek ders ücret ödemesi yapılacak mı sorusunun en doğru yanıtı, bakan tarafından yapılacak açıklama ile gelecek. Eğitim öğretimle ilgili korona düzenlemeleri yapılması sağlanacaktır.

Kamu Personellerinden Maaş Beklentisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın