Kamu Yöneticilerine Hatırlatma! Devlet Memurlarına Özel Formlar

Kamu Yöneticilerine Hatırlatma! Devlet Memurlarına Özel Formlar
Kamu Yöneticilerine Hatırlatma! Devlet Memurlarına Özel Formlar
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İdari para cezası formu, tutanağı gibi bazı formlarında yer alması isteniyor. Peki, nasıl? Devlet memurlarına özel formlar kapsamında kişi data girişi üzerinden bilgilerin oluşturulması sağlanıyor. Bu şekilde istenen bilgilerin hemen hemen tamamına erişim de son derece kolay oluyor. Gerçekleşmesi için sunulan seçenekler, bilgilerin alınması ve aşamaların tamamlanması konusunda gereken de en hızlı şeklide yapılacaktır. Değerlendirmenin hemen yapılması da söz konusudur. Memurlar için bilgilerin kolayca ulaşılması sağlanacaktır.

Memurun İhtiyaç Duyabileceği Formlar

Belirlenen dosyada memurun ihtiyaç duyabileceği mal bildirimi formu, bireysel başvuru formu, bilgi edinme formu gibi pek çok seçenek var. Güvenlik soruşturması formu, idari para cezası tutanağı formu gibi bazı formlarda yer alıyor. Bunları değerlendirmeniz durumunda, evet bu alanda sunulan bilgiler ile ihtiyaç duyulabileceği anda hemen erişim de sağlanmış oluyor.

Matbu formlar;

Devlette tüm işlemler yazılı olarak yürütülür. Bazı formlar da bu dosyalarda yer alacaktır. Devlette tüm işlemlerin yazılı olarak yürütülmesi sağlanır. Bazı işlemlerin yanı sıra ise matbu formlar ile belgelerin kayıtlı olması, bilgilerin de direkt olarak ulaşılabilir olması sağlanıyor olacaktır. Kanun ve yönetmelikler kapsamında bilgilere yer verilmiştir.

Matbu formlar kapsamında mal bildirim formu, doğum yardımı başvuru dilekçesi, bilgi edinme formu ya da bireysel başvuru formu kapsamında direkt olarak ihtiyaç olabilecek matbular listelenebilir. İnceleyerek, bilgilerin verilmesi ile bilgiye duyulacak ihtiyaç anında ortaya çıkması da sağlanmış olur.

İstenen Bilgiler Neler?

Kişi data giriş kapsamında ilk olarak sıra no, isim, soy isim, doğum tarihi, uyruk, kimlik seri no, nüfusa kayıtlı olunan ilçe, nüfus cilt, nüfus sıra no gibi bilgiler isteniyor. Bunun dışında direkt olarak madeni haliniz, ikamet ettiğiniz adres, ayrılış tarihi gibi bilgiler de istenir. Beraberinde kimlik numarası, soy isim, anne ismi, doğum tarihi, kimlik belgesi türü, nüfusa kayıtlı olduğu il,, nüfusa katılı olduğu mahalle, cinsiyet, işi, geliş tarihi matbu form kaydı bilgileri isteniyor.

Zaman Elbette herkes en önemli olan, istendiği zaman geçmeyen, geçmesini istemediğimiz su gibi akıp giden bir şey olduğunu söyler. Kamu kurumlarında zaman nasıl geçiyor? Merak edilen aslında Alman atasözü gibi mi yoksa tam tersi şeklide mi bir kamu kurumu zamanı olduğu. Adeta zamanı boş geçirmenin çaba ve gayreti içinde olunduğu durumların varlığından bahsedebilir miyiz? Kimseyi genellemeden, elbette kamu kurumlarında ki durumları da göz önünde bulundurarak hatırlatma yapmak faydalı olacak.

Sınırsız Zaman mı var?

Kamu kurumunda yöneticilerin sınırsız zamanı mı var? Kamu yöneticilerinin genel anlamda sınırsız zamanı varmış gibi hareket ettiğine dair bir düşünce oluşması olağan. Keşke sadece kendi zamanları için sınırsız olduğunu düşünmek mümkün olsa. Çünkü yöneticilerin toplantı astlarını davet etmeleri, uzunca plansız şekilde yöneticinin zaman yönetimi kontrol etmeden hareket ettiğini söylemek mümkün. Saatlerce astlarının zamanını plansız olarak zayi eden bir yöneticinin zaman yönetimini bildiği konusunda kim ne söyleyebilir?

Plansızlık;

En önemli sorunlar arasında. Plansız hareket edilmesinin önüne geçildiğinde, sınırsız zaman hayalinden uzaklaşmak mümkün olur. O zaman zamanın kıymetini anlamak, gözle görmek çok daha avantajlı olur.

Telefon;

Uzun süren bir telefon görüşmesinde, aslında zamanın büyük çoğunluğunun gereksiz olduğunu görmek de mümkün oluyor. Elbette bunun önüne geçerek de zamanı doğru kullanmak mümkün olabilir.

Kurum dışı konular;

Ne yazık ki çok fazla kurum dışı konu ile de gündem meşgul oluyor. Plansızlığın bir sonucu olarak o an rahatsız edici gözükmüyor. Kamuda yöneticilerin ihmal ettiği hususlar arasında bu da mutlaka yer alıyor.

Randevusuz Hareket Etmek

Samimi olduğunuz, sohbetinden keyif aldığınız kişiler ile randevusuz görüşmek belki keyif verici. Ancak yapılması gereken işler için mutlaka bunun önüne geçmek de gerekecek. Elbette kendinizi ona göre ayarlamak açısından bu duruma yol açmayacak şekilde hareket etmek en doğrusudur. Kamuda yapılan hatalar arasında randevusuz gelen birine bir günü ayırmak var. Bunun önüne geçmek en doğrusu olacak.

Kamu Yöneticilerine Hatırlatma! Devlet Memurlarına Özel Formlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın