Kontenjandan Milletvekili Olur mu Sorusu

Kontenjandan Milletvekili Olur mu Sorusu
Kontenjandan Milletvekili Olur mu Sorusu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok kişinin bakış açısından, kontenjandan milletvekili olur mu gibi sorun ortaya çıktı. Kontenjandan milletvekilliği için VIP vekillik gibi söylemler de ortaya atıldı. Sonuç ne olacak? Türkiye vekilliğinde 100 kontenjan ayrılması teklifi, bir süre daha konuşulacak gibi duruyor.

AK Parti Komisyon Çalışmalarını Tamamladı!

AK Partinin seçim ve siyasi partiler mevzuatı kapsamında yapılacak değişimler için bir süredir komisyon çalışmaları devam ediyor. Kurulan komisyon ile yapılan çalışmalar son buldu. MHP’nin lideri Bahçeli, vekillik transferlerinin engellenmesine yönelik teklifleri başta olmak üzere, seçim barajının düşürülmesi ve seçim çevresi sayısının arttırılmasına yönelik teklifi başta olmak üzere, seçim barajının düşürülmesi ve seçim çevresi sayısının arttırılmasına yönelik başlıkların bulunduğu değişikliklere ilişkin rapor kısa süre içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması da sağlanacak.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında komisyon, hazırlanan rapor ile ilgili bir toplantı yaptı. Raporda ise %5, %7 ve sıfır baraj olmak üzere üç ayrı alternatif yer aldı. Erdoğan’a yapılacak olan sunum için daraltılmış olan bölge konusunda Türkiye’deki her seçim çevresi için sayısının arttırılması yönünde bir plan sunuldu. Bakıldığında şu anda en fazla 18 milletvekilinden oluşan her seçim çevresinin 10 milletvekilinden oluşması teklifi sunuluyor.

VIP Milletvekilliği

Komisyonda aynı zamanda VIP milletvekilliği de en çok konuşulanlar arasında. Türkiye milletvekilliği olarak adlandırılan ve geçmişte birçok kez tartışma konusu olan sistem için görüşmeler yapıldı. Sistem kapsamında anayasa değişikliğini gerektirdiği belirtilen bazı parti ve yöneticiler için kontenjan milletvekilliği sistemi anlamında VIP vekillik gelmesi istendiği konuşuldu.

Bu durum partilerin iç işleyişlerinde sıkıntıya yol açabilecek olması sebebi ile pek çok kişi tarafından da olumsuz karşılandı. Ancak VIP milletvekilliği elbette bazı parti ve kişiler tarafından da istenenler arasında. Konuyla alakalı net bir açıklama yapılmadı. Komisyon kararı olacağından nasıl bir sonuç olacağı da merak ediliyor. Vekillik konusunda VIP hizmet ortaya atılacak olan bu husus için bilgi verilecektir.

Kontenjandan Milletvekili Olur mu Sorusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın