Konut Kredi Faizleri Artmaya Devam Ediyor

Konut Kredi Faizleri Artmaya Devam Ediyor
Konut Kredi Faizleri Artmaya Devam Ediyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu bankaları tarafından sıfır ve ikinci el konutlar için son 10 yılın en avantajlı kampanyası düzenlenmişti. Bu süreçte 0,59 ve 0,73 gibi son derece cazip konut kredisi faiz oranları ile yüz binlerce insan ev sahibi olmuştu. Hatta Haziran ve Temmuz aylarında ay bazlı olarak konut atış rekorları kırılmıştı. Fakat aradan geçen süre zarfından ekonomide gerçekleşen politika değişikliği ile birlikte uygun faizli kredi dönemi son buldu.

Kamu bankalar ardı ardına konut kredisi faizlerini artırırken kamu bankaları tarafından gerçekleştirilen en son düzenleme ile çok değil daha 2 ay önce 0,73 seviyelerinde olan kamu bankaları konut kredisi faiz oranları 1,19 seviyesine çıktığı görülüyor.

Konut Kredisi Faiz Oranlarında Ki Artış Devam Edebilir

Ekonomi uzmanları özellikle enflasyon ve döviz fiyatlarında yaşanan haraketliliğini devam etmesi nedeniyle konut kredi faiz oranlarında ki artışın devam edebileceği ön görülüyor. Bu noktada geçmişteki düşük oranlı konut kredisi faizlerini tekrara görebilmenin 2021 yılı ikinci döneminin bulabileceği ifade ediliyor. Yapılan değerlendirmelerde şuan itibari ile en düşük yüzde 1,19 seviyelerinde olan konut kredisi faiz oranlarında ki artışın yüzde 1,30 seviyelerine kadar devam edebileceği belirtiliyor. Kamu bankalarında 1,19 seviyelerinde olan konut kredisi faiz oranları özel bankalarda 1,30 ile 1,40 arasında değişiyor. Türkiye geneli konut kredisi faiz oranı ortalaması ise 1,35 seviyelerinde bulunuyor.

Konut Satışlarında Büyük Düşüş Yaşanıyor

Türkiye genelinde Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında konut satışlarında yaşanan rekor seviyelerin artık görülmesinin mümkün olmadığı hatta son faiz artışı ile birlikte büyük oranlı düşüşlerin yaşandığı ifade ediliyor. Şuan itibari ile Türkiye genelinde hala 1 milyonun üzerinde sıfır konut stoku bulunuyor.

Kredi faiz oranlarının artması ile birlikte düşüşe geçen stok oranının tekrar artabileceği uyarısı yapılıyor. Kamu bankaları tarafından tekrara avantajlı konut kredisi kampanyalarının ise uzun bir dönem tekrarlanamayacağı ifade ediliyor.

Konut Kredi Faizleri Artmaya Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın