Korona Virüs Aşı Testleri Durduruldu mu?

Korona Virüs Aşı Testleri Durduruldu mu?
Korona Virüs Aşı Testleri Durduruldu mu?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşanan bu gelişme, pek çok kişiyi korkuttu. Dünya çapında 38 milyondan fazla kişiye bulan korona virüs aşı testleri durduruldu mu? Salgın ila mücadelede kritik bir gelişme yaşandı ve aşıya en yakın şirketlerden biri olan Johnson & Johnson katılımcılarından birinde tanımlanamayan bir rahatsızlık belirlenmesi ile birlikte aşı denemelerine ara verdiği duyuruldu.

Aşı Denemelerine Ara Veren Başka Şirketler Var mı?

Ne yazık ki aşı denemelerine geçtiğimiz aylarda ara veren bir şirket daha vardı. Geçen aylarda AstraZeneca ve Oxford üniversitenin aşı denemeleri için ara verilmesi yine gündeme geldi. Bugün de uluslararası kamuoyunun en büyük aşı umudu olan Johnson & Johnson kritik bir açıklama ile aşı denemelerini durdurmuş olduğundan bahsetti. Bu durum ne yazık ki tüm dünyanın umutla beklediği aşı için bir üzüntü yaratıyor. Aşı denemelerine ara verilmiş olması demek, yaşanacak olan bu sürecin de daha da uzayacak olduğunun göstergesi. Ne yazık ki bu durum bir süre daha devam edecek gibi duruyor.

Peki, aşı denemelerine neden ara veriliyor?

Şirketler tarafından yaşanan olumsuz durumlar, denemeleri bırakarak bir süre daha çalışma yapılması gerektiği yönünde. Korona virüs aşısı kapsamında yapılan araştırmaların devam etmesi, ancak sürecin hızlı bir şeklide ilerlememesi demek. Hem üzücü hem de umutsuzluğa sürükleyen bu durum, bir süre daha aşı konusunda herkesin bekleyecek olduğu anlamına geliyor.

Gönüllü Aşı Olanlardan Birinde Tanımlanamayan Rahatsızlık Sonucu 

Aşı uygulamalarının yapılmasında, gönüllü adaylardan birinde tanımlanamayan hastalık teşhisi kondu. Bu durum da elbette aşı denemelerinin bir süre durması anlamına geliyor. Denek hakkında isim bilgisi verilmedi. Ancak şirketin yapmış olduğu aşının ardından bu şekilde bir tespit yapılması, aşı denemelerinde durağan bir döneme girilecek olduğunun göstergesi. Bir süre daha araştırmalar yapılacak ve ardından yeniden deneklere uygulama söz konusu olacak. Korona virüs aşı çalışmaları uzun bir süre daha devam edecek gibi duruyor.

Korona Virüs Aşı Testleri Durduruldu mu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın