Kovid 19’da Bir Risk Grubu Daha Ortaya Çıktı

Kovid 19’da Bir Risk Grubu Daha Ortaya Çıktı
Kovid 19’da Bir Risk Grubu Daha Ortaya Çıktı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araştırmalar Devam Ediyor

Korona virüs üst solunum yolu enfeksiyonuna neden olan virüs ailesinden gelmektedir. Aslında 20 yıldır doğada var olan korona virüs, insanları yakından etkilemediği için şu ana kadar araştırmalar konu olmamıştı. Bu nedenle de dünya hazırlıksız yakalandı. 

Daha önce SARS ve MERS virüsleri nedeniyle virüsü bir miktar tanıma imkanı olmaktadır. Ancak 2019’da Wuhan’da baş gösteren ve tüm dünyayı etkisine alan salgın, kovid 19 üzerine pek çok araştırma yapılmaya başlandı. Bu sayede korona virüs hakkında her gün yeni bir şey keşfediliyor.

Hastaların neredeyse bir kısmı hiçbir belirti vermeden süreci atlatıyor. Yüzde 50’si ise ağır bir grip şeklinde 7-14 günde ancak atlatabiliyor. Hastaların yüzde 15’i hastaneye yatarak tedavi görüyor. Yüzde 5 ise yoğun bakımda tedavi görüyor. 

Karaciğer de Etkileniyor

Hastalığın burun, boğaz ve akciğerleri yakından etkilediği biliniyordu. Ancak yapılan araştırmalarla kalp ve böbrekleri de etkilediği ortaya çıktı. Hatta insan ömründen 10 yıl çalabileceği tahmin ediliyor. Son araştırma ise hastalığın karaciğeri de etkilediğini ortaya koydu. 

Korona virüsle gelen ACE2 reseptörleri yüzde 59.7 oranında safra kanalı hücrelerinde ve yüzde 2.6 oranında da karaciğer hücrelerinde görüldü. İşte bu durum hastalarda karaciğerin hasar göreceğini düşündürmektedir. Bu yüzden özellikle siroz hastaları risk altındadır.

Kovid 19’da Bir Risk Grubu Daha Ortaya Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın