KPSS Ortaöğretim Başvuruları Başladı

KPSS Ortaöğretim Başvuruları Başladı
KPSS Ortaöğretim Başvuruları Başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi süreci ile birlikte 2020 yılı KPSS’ye başvuruların en yoğun şekilde yaşandığı yıl olarak ön plana çıkıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada KPSS Ortaöğretim (lise) başvurularının 15 Eylül Pazartesi günün saat 14,00 itibariyle başlayacağını duyurdu. KPSS Ortaöğretim (lise) sınavının 2 yılda bir yapılması nedeniyle başvuru döneminin oldukça yoğun geçeceği ifade ediliyor. Başvuru ücreti ise 80 TL olarak açıklandı.

Başvurular 30 Eylül Tarihine Kadar Sürecek

KPSS Ortaöğretim (lise) sınavına girmek isteyen adaylar 15 Eylül saat 14,00 itibariyle ÖSYM’nin internet sitesinden ortaöğretim KPSS başvurusu yapabilecekler. Daha önceden ÖSYM tarafından açıklanan sınav takviminde yer alan bilgilere göre KPSS ortaöğretim başvurusu 30 Eylül’e kadar devam edecek.

Eğitim uzmanları bu sene başvuru sayısında rekor yaşanabileceğini bu sebeple adayların başvuru sürecini son güne bırakmaması uyarısında bulunuyor. KPSS ortaöğretim sınavı ise 22 Kasım tarihinde yapılacak. Adaylar başvurularının günün her saati ÖSYM’nin internet sayfasından gerçekleştirecekler.

Başvuruların tamamlanabilmesi için 80 TL olarak belirlenen sınav ücretinin ödenmesi gerekiyor. Bu ücret başvuru süresi zarfından günün her saati internet üzerinden ödenebilecek. Bu ücretin son başvuru tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. ÖSYM başvuru yapmasına rağmen çeşitli sebeplerle ücretini ödemeyenler için ise 8 Ekim gece yarısından başlayarak 9 Ekim 23,59’a kadar geç başvuru hakkı tanıyor. 

Katılım Çok Fazla Olacak 

KPSS alımlarında son yıllarda KPSS Ortaöğretim (lise) kadrolarının diğer lisans ve ön lisans alımlarına göre geride kaldığı görülüyor. Bu sebeple hem yığılmanın oldukça fazla olması hem pandemi sürecinde işini kaybeden kişi sayısının fazla olması ile birlikte 2020 yılı KPSS Ortaöğretim (lise) başvuru sayısının rekor seviyeye ulaşabileceği ifade ediliyor. KPSS Ortaöğretim (lise) sınav 22 Kasım tarihinde yapılacak olup ÖYSM tarafından açıklanan resmi takvime göre sınav sonuçları 22 Aralık 2020 tarihinde açıklanacak. Açıklanan puanlar ise 2022 yılında yapılacak sınava kadar geçerliliğini korumaya devam edeceği bilgisi yer alıyor.

KPSS Ortaöğretim Başvuruları Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın