MEB 2021 Yılı LGS Giriş Kılavuzunu Yayımladı

MEB 2021 Yılı LGS Giriş Kılavuzunu Yayımladı
MEB 2021 Yılı LGS Giriş Kılavuzunu Yayımladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı MEB her yıl fen lisesi, Anadolu teknik liseleri, Özel program uygulayan Proje okulları gibi okullar için öğrencilere sınav uygulayarak öğrenci seçimi yapıyor. Öğrencilerin hayalindeki liselere girebilmeleri için LGS sınav başvurularını 05-14 Nisan arasında yapmaları gerekmektedir.

LGS sınav tarihi 6 Haziran 2021’de

LGS ye girecek orta okul 8. Sınıf öğrencileri 06 Haziran 2021 tarihinde sınava girecekler  ve sınav sonuçlarına göre sınavla öğrenci alan liselere başvuruda bulunacaktır.  Sınav bir önceki yılda olduğu gibi iki oturum halinde yapılacaktır.

LGS bir önceki yıldaki gibi olacak

LGS Bir önceki yılda yapıldığı gibi yapılacak olup sınav soru sayıları aynı olacaktır. LGS merkezî sınavı iki oturum olacak, sınav süreleri ile soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Öğrenciler sınavda matematik, Türkçe, İngilizce, Sosyal Bilgiler ve Din. Kül ve Ahl. Bil. Ve fen bilimlerinden olmak üzere toplam 6 branş dersten  sorumlu olacaktır.  Birinci oturum ; 50 soruluk sözel alandan oluşup toplam 75 dakikadır. 2. Oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak olup toplam 80 dakika olarak uygulanacaktır.

Sınavla öğrenci alan  okullarda kontenjan 174 bin 160

Bu sene sınav puanıyla öğrenci alan okulların toplamda 174 bin 160 kontenjanı bulunmaktadır. Sınavla herhangi bir liseye yerleşmeyen öğrenciler ise ikamet adreslerine en yakın liseye sistem tarafından yerleştirilecektir.

Kontenjan dağılımı; Anadolu liseleri için  6 bin 396, fen liseleri için 36 bin 980, sosyal bilimler liseleri için  10 bin 142, Anadolu imam hatip liseleri için 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liseleri için  33 bin 930 kontenjan olarak planlanmıştır.

Sınavda MEB müfredatı soruluyor

MEB LGS de 8. Sınıf müfredatında  belirlenmiş olan kazanım ve konulardan sınavda soru soruyor. Yayımlanan MEB 2021 Yılı LGS Giriş Kılavuzunda yer aldığı şekliyle öğrencilerin sınav başvurusu yapması gerekmektedir.

MEB 2021 Yılı LGS Giriş Kılavuzunu Yayımladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın