MEB Personelinin Saymanlık Kadrosu ile İlgili Talebi Ne?

MEB Personelinin Saymanlık Kadrosu ile İlgili Talebi Ne?
MEB Personelinin Saymanlık Kadrosu ile İlgili Talebi Ne?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atama yolu ile sayman olmanın yanı sıra, MEB personeli saymanlık kadrosuna görevde yükselme istiyor. Yani mevcut, var olan personel arasından saymanlık kadrosuna geçişin daha doğru olduğu düşünülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Personeli, ‘‘Döner Sermaye Saymanı’’ olarak kadroya takdir hakkına bağlı atama yöntemi ile tarafsız kriter olan yükselme sınavı ile atamanın gerçekleşmesini talep ediyor. Sadece şef ile sayman kadro unvanlarının maaşları arasında 2.000 TL fark bulunmaktadır.

Bakanlığın Fikri Ne?

Talep olarak Döner Sermaye Saymanı olarak, Milli Eğitim Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği, Yer Değiştirme Sureti ile Atanması hakkında yönetmeliğin 5. ve 6. Maddelerine göre görevde yükselme sureti ile atanacak kadrolar arasında sayılıyor.
Fakat, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından döner sermaye kadrosu kapsamında 4 Kasım 2007’de Döner Sermaye Saymanlığı kapsamında görevde yükselme sınavı yapılmıştır. Söz konusu kadro için görevde yükselme sınavı bir daha açılmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı döner sermaye saymanlığı için görevde yükselme sınavı yapacak mı sorusu da merak edilenler arasında. Elbette sınavın yapılması isteniyor.

13 yıldır döner sermaye kadroları boş!

Evet, aynı zamanda kadro olarak gösterilen döner sermaye saymanları için de bakıldığında kadrolar boş duruyor. Bakıldığında direkt olarak atama olmaması durumundan ötürü de MEB personellerinin talebi, görev içi yükselme durumunun yeniden gerçekleşmesi. Geçtiğimiz yıllarda yapılmış olduğundan personel bu işlemin yeniden yapılmasını istiyor.

Döner Sermaye Kadrosuna Sınav Yapılacak mı?

Konuyla ilgili talepler memurlar tarafından sunuluyor. Bunun dışında atamaya ilişkin, direkt olarak döner sermaye kadrosu için sınav yapılmasına ilişkin beklenti de yüksek. Elbette yapılacak olan resmi açıklama ile birlikte, sorunun çözümü sağlanabilir. Yükselme ya da atama şeklinde, direkt olarak açık olan döner sermaye kadrosu kapsamında bir sonuç alınacaktır. Sınavın yapılacak olması, MEB personellerini memnun edecek gibi duruyor. Ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama olmadığından, ne yazık ki net bir şey söylenemiyor. Bilgi alabilirsiniz.

MEB Personelinin Saymanlık Kadrosu ile İlgili Talebi Ne?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın