Memur ve Emekliler İçin Toplu Sözleşme Bu Yıl Son Derece Önemli

Memur ve Emekliler İçin Toplu Sözleşme Bu Yıl Son Derece Önemli
Memur ve Emekliler İçin Toplu Sözleşme Bu Yıl Son Derece Önemli
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde çok önemli bir açıklamada bulunarak memur ve emekliler için çok önemli bir dönemeç olacağı belirtildi. Salgın koşulları ve memur maaşlarına gelecek 2 yıl için planlanan oranların önemli olduğu belirtildi.

Dünyayı Etkileyen Salgın

2020 yılı başı itibarıyla başlayan ve tüm Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı hayatımıza giren önemli değişiklikler ele alındı. Özellikle sokağa çıkma yasakları, iller arası seyahat kısıtlamaları, kamuda ve özel sektörde esnek çalışma, maske-mesafe-temizlik ile HES kodu gibi uygulamalar hayatımıza girdi.

Tüm bu gelişmeler de istenmeyen olumsuzluklara yol açtığı açıktır. Özellikle sosyal yaşantının da eski haline dönmesinin zor olduğu gözlemlenmektedir. Öte yandan salgının ekonomik boyutunun da olduğu ve çalışanların bu kapsamda son derece etkilendiği belirtildi.

Hayatımıza Giren Yenilikler ve Etkileri

Özellikle internetten alışveriş, elektronik ortamda görüşmeler ve toplantıların olması hayatı kolaylaştırsa da birçok kişinin ücretlerinin düşmesine yol açtığı görülmektedir denildi. Özellikle de bazı mesleklerin ortadan kalkmasına, yeni mesleklerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Özellikle uzaktan çalışma, esnek çalışma, evden eğitim ve düşük ücretler hayatı daha da etkilemeye devam edecektir.

Yapay zekalı robotların da birçok alanda devreye girmesiyle birçok meslek dalında iş imkanını neredeyse ortadan kaldıracak seviyede olması aşikardır denildi. Tüm bu çerçevede yaşanan gelişmeler çalışanların ücretlerinin düşmesine hatta işlerini kaybetmesine yol açmıştır.

Kamuda Toplu Sözleşme

Öte yandan kamu çalışanları için yetkili sendikanın geleceği görmekten uzak tutum ve davranışlarını eleştiren Genel Başkan Kahveci, toplu sözleşme görüşmelerinde yapılan vurdumduymazlıkları da gündeme getirdi. Bu kapsamda da kamu çalışanlarının ekonomik olarak geriye gitmesine yol açtığı belirtildi.

Maaş Artışları, Vergi Dilimi

2020 yılında maaşların dolar ve altın karşısında erimesine sebep olmakla birlikte açıklanan enflasyonla da birlikte bu erime artmıştır denildi. Geçen yıl zorunlu harcama miktarı 4 kişilik bir ailede 965 TL artarken 2021 yılında memur maaşlarına ortalama 463 TL artış yapılmıştır.

Bu durum da memur ve emekli maaşlarındaki düşüşü göstermektedir. İlk ay açıklanan enflasyon rakamları da ilk altı aylık dönemde verilecek %3’lük zammın 1.68’ini daha ilk aydan almıştır denildi.

Bu kapsamda 2021 yılının daha da zorlu geçeceği gerçeği ortaya çıkmıştır denildi. 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak toplu sözleşmede memur ve emeklilerin kaderi belli olacağı ve bunun için de sendikaların önemine vurgu yapıldı.

Memur ve Emekliler İçin Toplu Sözleşme Bu Yıl Son Derece Önemli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın