Okullarda Devamsızlık Rafa Kalkıyor

Okullarda Devamsızlık Rafa Kalkıyor
Okullarda Devamsızlık Rafa Kalkıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de son 3 aydır okulların 2020-21 eğitim öğretim denemi için yüz yüze eğitime açılıp açılmayacağı tartışılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı her ne kadar okulların tam anlamıyla yüz yüze eğitime açılması için yoğun çaba sarf etse de artan vaka sayıları ile birlikte okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül tarihinden itibaren hem kademeli hem de oldukça kısıtlı bir şekilde başlıyor.

Bakanlık ilk olarak temel eğitimin önemini düşünerek anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için haftada 2 günlük yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyor. Daha sonraki süreçte ise vaka sayılarına göre kademeli bir şekilde yüz yüze eğitime geçilmesi planlanıyor. Bu son derece karmaşık süreçte ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okula velilerinin talebi ile gelmeyecek öğrencilerin devamsız sayılmayacağı bilgisi paylaştı.

2+5 Formülü İle Yüz Yüze Eğitim Süreci Başlayacak 

Yüz yüze eğitim sürecinin kısmı olarak başlamasına sayılı günler kala sürecin nasıl işleyeceği ve hangi sınıfları kapsayacağı netleşmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, 1. sınıfların alışmasının sağlanması amacıyla 2+5 şeklinde yani 2 gün okula yüz yüze eğitimle devam etme ve 5 gün okula gitmeme şeklinde bir uygulamanın gündemde olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Açıklamanın devamında ise ilköğretim 2. sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime dahil olup olmayacağı konusunun ise önümüzdeki hafta salgının seyriyle netleşmiş olacağını bilgisini vermişi. Bakan Koca 8 ve 12’lerle ilgili olarak yüz yüze eğitim sürecinin ne zaman başlayacağı veya başlayıp başlamaması konusu haftaya gündeme alınacağına yönelik ifadeler kullanmıştı.

8 ve 12. Sınıfların Durumu Daha Netleşmedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından konu ile ilgili olarak yapılan en son açıklamada ise, ‘’İlkokul birinci sınıf öğrencilerinin uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde bir planlamanın yapıldığı bilgisini verdi. 21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendirileceği ve o zamana kadar uzaktan eğitim sürecinin devam edeceğini belirtti. Bu süreçte ise eğitim öğretimin hiçbir kademesinde devamsızlık alınmayacağı bilgisi paylaşıldı.

Okullarda Devamsızlık Rafa Kalkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın