Poşete Dokunurken Hastaya Dokunuyor Gibi Önlem Almak Gerekiyor

Poşete Dokunurken Hastaya Dokunuyor Gibi Önlem Almak Gerekiyor
Poşete Dokunurken Hastaya Dokunuyor Gibi Önlem Almak Gerekiyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Poşetler Risk Saçıyor

Korona virüs bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, kendisinin aldığı önlemleri anlatarak vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Korona virüs önlemler kapsamında marketlerde meyve ve sebze gibi ürünler poşetlenerek bulunduruyor. Böylece müşteriler ürünlere dokunmuyor ve virüs bulaştırmıyor. Ancak bu sefer de poşetlere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Market ortamında duran poşetlere damlacık teması çok olağandır. Bu yüzden poşetlere dokunurken, hastaya dokunuyormuş gibi dikkat etmek gerekiyor.

Eve gelen poşetler hemen boşaltılmalıdır ve meyve sebzeler yıkanıp kuruduktan sonra dolaba koyulmalıdır. Pişerek tüketilenlerde virüs bulaşma riski hazırlık aşamasında yaşanabilir. Poşetler ise balkonda havalandırıldıktan sonra kullanılmalıdır. Çöpe atılacaksa bile havalandırılmalıdır.

Dışarıdan eve gelince ayakkabılar mutlaka kapının önüne bırakılmalıdır. Eve gelince kıyafetler balkona asılarak havalandırılmalıdır. Kirli olanlar direkt çamaşır makinesine atılmalıdır. Eğer kirli sepetinde bekleyecekse de havalandırmak iyi olacaktır. Çamaşırlar 60 derecelik ısıda yıkanmalıdır. Balkondan alınarak geri giyilecekse en az 5-8 saat havalanmalıdır. 

Hastanelerde Sıkı Önlemler

Hastane personellerinin kıyafetleri de her gece yıkanarak sabah için hazırlanıyor. Sterilize edilen kıyafetler sayesinde virüsün aktarımı önleniyor. Ayrıca sabunlu su ile el yıkama ve dezenfektan kullanımı olağanüstü sıklıkla yerine getiriliyor.

Poşete Dokunurken Hastaya Dokunuyor Gibi Önlem Almak Gerekiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın