Poşetler Risk Saçıyor
Korona virüs bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, kendisinin aldığı önlemleri anlatarak vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.
Korona virüs önlemler kapsamında marketlerde meyve ve sebze gibi ürünler poşetlenerek bulunduruyor. Böylece müşteriler ürünlere dokunmuyor ve virüs bulaştırmıyor. Ancak bu sefer de poşetlere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Market ortamında duran poşetlere damlacık teması çok olağandır. Bu yüzden poşetlere dokunurken, hastaya dokunuyormuş gibi dikkat etmek gerekiyor.
Eve gelen poşetler hemen boşaltılmalıdır ve meyve sebzeler yıkanıp kuruduktan sonra dolaba koyulmalıdır. Pişerek tüketilenlerde virüs bulaşma riski hazırlık aşamasında yaşanabilir. Poşetler ise balkonda havalandırıldıktan sonra kullanılmalıdır. Çöpe atılacaksa bile havalandırılmalıdır.
Dışarıdan eve gelince ayakkabılar mutlaka kapının önüne bırakılmalıdır. Eve gelince kıyafetler balkona asılarak havalandırılmalıdır. Kirli olanlar direkt çamaşır makinesine atılmalıdır. Eğer kirli sepetinde bekleyecekse de havalandırmak iyi olacaktır. Çamaşırlar 60 derecelik ısıda yıkanmalıdır. Balkondan alınarak geri giyilecekse en az 5-8 saat havalanmalıdır.
Hastanelerde Sıkı Önlemler
Hastane personellerinin kıyafetleri de her gece yıkanarak sabah için hazırlanıyor. Sterilize edilen kıyafetler sayesinde virüsün aktarımı önleniyor. Ayrıca sabunlu su ile el yıkama ve dezenfektan kullanımı olağanüstü sıklıkla yerine getiriliyor.