Prof. Karatepe Faizin Sabit Tutulması Gerektiğine Dikkat Çekti!

Prof. Karatepe Faizin Sabit Tutulması Gerektiğine Dikkat Çekti!
Prof. Karatepe Faizin Sabit Tutulması Gerektiğine Dikkat Çekti!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İktisat Profesörü yalçın Karatepe, Merkez Bankası’nın yıl sonu beklenti anketindeki sonuçlara dikkat çekti. Prof. Karatepe faiz oranları konusunda faizin sabit tutulmasının gerçekçi olmadığını bildirdi. Merkez Bankası’nın yıl sonu beklenti anketinde enflasyon oranı yüzde 8.9 olarak güncellendi. Bunun dışında enflasyon ise 11.7 olarak verildi. Böyle bir dönemde faizin yüzde 8.25 oranında tutulması durumunda, kesinlikle gerçekçi değil dedi.

Merkez Bankasının Yıl Sonu Anketi

Anketler yorumlandığında, aslında yıl sonu anketinde sunulan faiz oranının gerçekçi olmadığına dikkat çekilmiştir. İktisat profesörü olan Yalçın Karatepe, Merkez Bankası’nın yıl sonu anketi için enflasyon oranının 8.9 olarak güncellendiği ve enflasyonun ise 11.7 olduğu bir dönemde politika faizinin sabit tutulmasının doğru olmadığını söyledi. Yapılması gerekenin ne olduğunu da bildiren prof. Direkt olarak faizin yükseltilerek piyasanın rahatlaması olacaktır dedi.

Ekonomi yazarı olan Metin Türkyılmaz’da politika faizinin yükselmesi durumunda döviz kurunun düşeceği ancak kurun makul seviyesinin ne olacağının da öngörülmesi gerektiğini de söyledi. Dövizin düşmesi için politika faizin de alınacak kararın dövizi düşüreceği makul seviyeyi öngörmeliyiz diyerek Türkiye faiz oranları kur oranlarına dikkat çekti.

Türkiye Ekonomi Son Durum

Türkiye ekonomisi ile ilgili dönem dönem açıklamalar geliyor. Ekonomistler ve profesörler konuya ilişkin yorumlarını yapıyor. Yıl sonuna yaklaştığımız aylarda çeşitli anketler ile incelenen durumlar, elbette ekonomide son durumun ne olacağı konusunda tahminler de yapılıyor. Hem güvenli sonuç almak hem de direkt olarak ekonomide son durumun ne olacağı yönünde açıklamalar hem de iyileştirme politikaları açıklanıyor. Ekonomi Bakanı Berat Albayrak tarafından yıl sonuna doğru yapılacak açıklamalar da bekleniyor. Faiz oranları dışında ülke ekonomisinin iyileştirilmesi, tamamen ekonominin iyileştirilmesi dışında ekonomik durumların avantaja çevrilmesi de önemlidir. Türkiye ekonomisi açıklamaları, bu alanda uzman olan kişileri yorumları ile devam edecektir. Ekonominin iyileştirilmesi yönündeki politikalar için ise Bakan açıklamaları gündeme yeniden gelecektir. Politikaların hangi yönde olacağı açıklanacaktır.

Prof. Karatepe Faizin Sabit Tutulması Gerektiğine Dikkat Çekti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın