Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırı Ses Getirdi

Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırı Ses Getirdi
Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırı Ses Getirdi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde ne yazık ki sağlık çalışanlarına yönelik olarak şiddet girişimleri durmak bilmiyor. Dün yaşanan ve sosyal medyada yayınlanan görüntüler hem durumun ciddiyetini gözler önüne serdi hem de sağlık çalışanlarının ne denli zor ortamlarda görevlerini yaptıklarını gösterdi. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, sağlık görevlileri tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Sağlık görevlileri, ameliyathane kapısına sedyelerle barikat kurarak korundu. Bu anlar ise çekilen kamera görüntüleri ile sosyal medyada yayınlandı ve büyük tepki topladı.

Bakan Koca Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaşanan ve toplumun her kesiminden büyük tepki toplayan skandal olayla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Bakan Koca açıklamasında; Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde çekilen görüntülerin son derece üzücü ve düşündürücü olduğunu belirterek, olayın oluş şeklini ayrıntıları ile paylaştı.

21 Eylül Pazartesi, akşam saatlerinde, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çekilmiş görüntülerle ilgili olarak yaşanan olaylarda; Ateşli silah yaralanması ile hastanemizin Acil Servisine aynı anda başvuran iki hastadan ağır yaralı A.Ö. canlandırma ünitesine alınmış ve fakat 1 saatten fazla süren müdahaleye rağmen maalesef kaybedilmiştir. Acil Servis Sorumlu Hekimi, hastanın babasına üzücü bilgiyi vermiş; bunun üzerine, hasta yakınları, vefat etmiş olan hastalarını görmek için içeri girmek istemiştir. Kalabalık grubun canlandırma odasına, şartları zorlayarak girmek istemesi üzerine; görevli sağlık çalışanları, örneği çok görülen şiddet olaylarından bir yenisinin yaşanacağı endişesi ile kapıyı kapalı tutmaya ve hasta yakınlarını engellemeye çalışmıştır.

Sağlık Çalışanlarına Bir Zarar Gelmedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamanın devamında; hastane güvenlik ve emniyet güçlerinin yaşanan bu üzücü hadiseye hemen müdahale ettikleri belirtiliyor. Olay ile ilgili adli sürecin başlatıldığını açıklayan Bakan Koca yalananlar esnasında hiçbir sağlık çalışanına bir zarar gelmediği ve hepsinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırı Ses Getirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın