Sınıfta Öğretmen ve Öğrenciler İçin Maske Zorunlu mu

Sınıfta Öğretmen ve Öğrenciler İçin Maske Zorunlu mu
Sınıfta Öğretmen ve Öğrenciler İçin Maske Zorunlu mu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Normalleşme sürecinde, maskenin ne zaman takılıp takılmayacağı konusunda şimdi de öğretmen ve öğrencilerin aklı karıştı. Öğretmenler için maske zorunlu mu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Okullarda yüz maskesi kullanımının zorunlu kılınması, maskeler ile konuşma, dil ve sosyal etkileşimlerin çocukların gelişimine olumsuz etkileri olabileceği yönünde bir tartışma konusu ortaya çıktı.

Eğitim Öğretim Başladı!

Salgın nedeni ile ara verilmiş olan eğitim öğretim, pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de başladı. Toronto Üniversitesinde, uygulamalı insan gelişimi ve psikoloji profesörü olan Kang Lee yaptığı açıklama ile maske zorunluluğuna da bir bakış açısı getirdi. Maskeli eğitimin sınıf arkadaşları ve öğretmenleri ile etkileşim konusunda faydalarından çok zararlarına değinen Lee, çocukların maske takan kişiyi tanımayacağınız ifade etti. Kang Lee maske yorumu olarak şu sözler ile ifade etti.

‘‘Yüzümüzü, özellikle de yüz kaslarının çoğunu duyguları ifade etmek için kullanıyoruz. Kaslarımızın nasıl hareket ettiği, yanaklarımız ve dudaklarımız dahil olmak üzere duyguları iletmek için pek çok şey yapıyoruz. Ama şimdi onları maskeyle kapatıyoruz.’’

Sosyal becerilerini geliştirmeye devam eden çocukların, kişinin yüzünü tam olarak görmeden belirli duyguları tanımada sorun yaşaması kaçınılmaz olacak. Konuşma iletişimi yalnızca ses yoluyla gerçekleşmiyor. Çocuklar birini anlamaya çalıştıklarında, aslında gözlerine, burunlarına, ağızlarına ve dudaklarının nasıl hareket ettiğine dikkat ediyorlar. Daha sonra bu bilgiyi o kişinin ne hakkında konuştuğunu anlamak için kullanıyorlar.

Yani birinin yüzünü görmeden, o kişinin ne söylediğini anlamak onlar için zor olabilir diyerek, aslında okullarda maske takılmasının zararı olur mu sorusunun yanıtını da net bir şekilde açıklamış oldu. Çocuk gelişimi kapsamında olumsuz bir etki olacağını söyleyen Lee, bu durumun çözümlenmesi için başka öneriler geliştirilme de dedi. Sosyal mesafe dışında, çocukların virüsten korunması için başka alternatiflerin olması, yaşanabilecek olan bu sorunun da ortadan kalkmasını sağlayabilir.

Sınıfta Öğretmen ve Öğrenciler İçin Maske Zorunlu mu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın