Tüm Tapu Randevularına HES Kodu Zorunluluğu Geliyor

Tüm Tapu Randevularına HES Kodu Zorunluluğu Geliyor
Tüm Tapu Randevularına HES Kodu Zorunluluğu Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de ne yazık ki corona virüs vaka sayıları son 2 haftadır 1700’lü sayılarda seyrediyor. Ayrıca bu sayısının grip mevsimin etkili olacağı Ekim ve Kasım aylarında daha da artmasından endişe duyuluyor. Bu sebeple yurt genelinde artan önlemler arasında HES kodu alma zorunluluğunun kamu kurum ve kuruluşlarında giderek yaygınlaştığı görülüyor.

Bunun en son örneği ise hem de tüm Türkiye geneli için geçerli olacak şekilde uygulamaya başlayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapu randevularında HES kodu alınmasının bir zorunluluğu oldu. Alınan bu kararla birlikte artık HES kodu olmayanlar hiçbir suretle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapu randevuları alamıyor.            

HES Kodu Nasıl Alınır?

HES kodu alma zorunluluğunun giderek yaygınlaşması ile birlikte vatandaşlar HES kodu nasıl alınır konusunda bilgi sahibi olmak istiyor. Bu noktada HES kodu 3 farklı yöntem ile alınabiliyor. Bu yöntemler ise Hayata Eve Sığar Uygulaması, 2023’e kısa mesaj ve turkiye.gov.tr şeklinde sıralanıyor. Uzmanlar bu 3 yöntem arasında en pratik ve hızlı olanın ise cep telefonlarına indirilen Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden kodun alınması olduğu ifade ediliyor. Önümüzdeki günlerde ise HES kodu alma zorunluluğunun kapsamının genişleyeceği ve Türkiye genelindeki pek çok kamu kurum ve kuruluşa girişte ve hizmet alma noktasında bu uygulamanın devreye gireceği iddia ediliyor.

HES Kodu Uygulaması Milli Politika Haline Gelebilir

HES kodu uygulamasına geçen kamu kurum ve kuruluşlarının personellerinde corona virüs vaka sayısında büyük oranda bir azalış olması ile birlikte Ekim ayı ile birlikte artık tüm ülke genelinde vatandaşların HES kodu alma zorunluluğuna tabi olabilecekleri ifade ediliyor. Bu noktada Ekim ve Kasım aylarında ikinci dalga riskinin artması ile birlikte ülke genelinden alınan önlemlerin arttırılacağı ve denetimleri n çok daha sıkı bir şekilde gerçekleştirileceği ön görülüyor. Cezalarını ödemeyen vatandaşlara ise birçok iş ve işlemde kısıtlama gelebilir.

Tüm Tapu Randevularına HES Kodu Zorunluluğu Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın