Turizmden Müjdeli Haberler Geliyor

Turizmden Müjdeli Haberler Geliyor
Turizmden Müjdeli Haberler Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye 2019 yılını turizm anlamında rekorlarla kapatmıştı.  Hem turist sayısı hem de turizm geliri anlamında rekor kıran Türkiye 2020 yılı için gözünün çok daha yukarı dikmişti. Ülkemizdeki tesis kalitesi, doğal ve tarihi güzellikler, farklı turizm alternatifleri ise dün ya turizminin yükselen yıldızı olarak ifade edilen Türk turizmi pandemi süreci ile birlikte adeta dibi görmüştü. Fakat alınan tedbirler, corona virüs ile yapılan başarılı mücadele ve verilen güven ile birlikte turizmde yaşanan iyileşmenin beklentileri aşmaya başladığı görülüyor.

Turist Sayısı 10 Milyon Sınırına Dayandı

Türkiye 2019 yılını bir önceki yıla göre yüzde 14’11’lik bir artış ile 45 milyon turist sayısını geçerek tamamlamıştı. Uzmanlar Türkiye’nin 2020 yılı için ağırlayacağı turist sayısının 50 milyonu geçeceğini tahmin ediyordu. Fakat dünya genelinde yaşanan corona virüs pandemisi nedeniyle tüm dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de turizm durma noktasında gelmişti. Hatta bir ara bu sene turist sayısının 10 milyona bile ulaşamayacağı iddia ediliyordu. Fakat Türkiye’nin corona virüs ile mücadelede gösterdiği başarı ve dünyaya sağladığı güven ile başta Rusya, Almanya ve İngiltere Türkiye’yi seyahat edilecek güvenli ülke listelerine almıştı. Bunun sonucu olarak da son 2 ayda Türk turizminde gözle görülür bir düzelme yaşanıyor.

Açıklanan ilk 9 aylık verilere göre turist sayısı beklentileri de aşarak 10 milyon sınırına ulaştığı görüldü. Yapılan değerlendirmede toparlanma anlamında Türkiye’nin birçok ülkeye göre çok daha hızlı bir toparlanma yaşandığı ifade ediliyor. Ekonomi uzmanları toparlanmanın bu şekilde devam etmesi ve dünya genelinde corona virüs pandemisinde ikinci dalga riskinin yaşanmaması durumunda turist sayısının yılsonunda 20 milyona yaklaşacağını ön görüyor.

2019 Rakamlarını Görmek 2 Sene Sürebilir

Corona virüs pandemisinin ikinci dalga riskinin 2021 yılının ilk çeyreğinde de etkisinin devam ettirmesi bekleniyor. Bu sebeple 2019 yılı 45 milyon turist sayısına tekrar ulaşılmasının 2021 yılı içinde oldukça zor olduğu ve toparlanmanın ortalama 2 ile 3 yıl alabileceği ifade ediliyor. Türk turizmi ortaya koyduğu güven ve kaliteyi iyi kullanırsa bu zorlu süreci orta vadede lehine çevirebileceği ifade ediliyor.

Turizmden Müjdeli Haberler Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın