Türkiye Genelinde Tablet Seferberliği Başlayacak

Türkiye Genelinde Tablet Seferberliği Başlayacak
Türkiye Genelinde Tablet Seferberliği Başlayacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye corona virüs pandemisi ile mücadelede örnek bir tavır sergiliyor. Özellikle tüm dünyanın eğitime ara verdiği bir dönemde başarılı bir şekilde uzaktan eğitim süreci yürütülmüştü. Milli Eğitim Bakanlığı okulların yüz yüze eğitime tam anlamıyla açılması için büyük çaba sarf etse de vaka sayılarının hala çok yüksek olması nedeniyle sadece okul öncesi ve birinci sınıflar için 21 Eylül tarihinde kısmı bir açılış yapılması planlanıyor.

Hatta yapılan değerlendirmeler 3 hafta sonra vaka sayısındaki artış ile birlikte okulların ilk yarı sonuna kadar uzaktan eğitimle devam edebileceği ifade ediliyor. Bu sebeple uzaktan eğitimde görülen en büyük eksik olan tablet ve bilgisayarı olmayan öğrenciler için seferberlik başlatılıyor.

Dün Acun Ilıcalı Kampanya Duyurusunu Yapmıştı

Türkiye’nin en başarılı televizyon yapımcısı olan ve aynı zamanda TV8’in sahibi olan Acun Ilıcalı dün sosyal medya hesabından çok önemli bir açıklama yapmıştı. Bu aç ıklamada tableti ya da bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğiti me yeteri kadar katılamayan öğrencilerimiz için çok büyük bir kampanya başlatacağını ve bu kampanyayı kanalı üzerinden yayınlayacağını açıklamıştı.

Acun Ilıcalı’nın kampanya detayları daha tam olarak netleşmeden yurdun farklı yerlerinden durumu iyi olmayan öğrenciler için tablet ve bilgisayar alınması için kampanya haberleri gelmeye başladı. Kampanyalar ile birlikte tablet ya da bilgisayarı olmadığından dolayı uzaktan eğitime katılmakta zorlanan on binlerce çocuğa yardım edilmesi bekleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Harekete Geçti

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Altay yaptığı açılmada, ’’Konya’da 8 ve 12. sınıflarda okuyan, önümüzdeki yıl sınavlara girecek arkadaşlarımızdan uzaktan eğitimi takip edecek ekipmanı olmayanlara tablet desteği vermek için çalışma başlattık. On bin öğrencimize tabletlerini en kısa zamanda göndereceğiz.’’ ifadelerini kullandı. Bu hareketin kısa sürede yayılması ve belediyelerin bulundukları yerlerde ki çocuklara tablet dağıtmaya başlayacağı ifade ediliyor. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı da okullarda ki bilgisayarları tablet ya da bilgisayarı olmayan öğrencilerin kullanımına sunuyor.

Türkiye Genelinde Tablet Seferberliği Başlayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın