Ülke Genelinde Bağışıklık Artıyor

Ülke Genelinde Bağışıklık Artıyor
Ülke Genelinde Bağışıklık Artıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık uzmanları corona virüs ile mücadelede aşı kadar önemli olan diğer bir hususunda toplumsal bağışıklık olduğunu ifade ediyor. Korona virüs salgının ile ilgili olarak toplumsal bağışıklık üzerine yapılan çalışmalar neticesinde, Türkiye geneli bağışıklık ortalamasının yüzde 10 seviyesini aştığı görülüyor. 2021 yılının yaz aylarına kadar ortalama bağışıklık seviyesinin yüzde 50’ye yükselmesi ön görülüyor. Yüzde 50-60 civarında bir bağışıklık oranı, hastalığın salgın özelliğini kaybetmesi olarak tanımlanıyor.

Ankara’da Vaka Oranında Düşüş Yaşanıyor

Toplumsal bağışıklık konusunda yapılan araştırmalara göre Türkiye genelinde bağışıklık ortalamasının yüzde 10’u aşmasına rağmen riskin hala devam ettiği ve mücadele devam edilmesi gerektiği ifade ediliyor. Yapılan değerlendirmelerde son dönemde vaka sayısı anlamında Türkiye’nin en riskli illerinin başında gelen Ankara’da vaka sayısında yüzde 30’lara varan bir düşüş olduğu görülüyor. Ankara genelinde alınan sıkı önlemlerle birlikte vaka sayısında ciddi düşüşler yaşandığı görülüyor. Bu noktada vaka sayısının tekrardan 1000’li rakamların altına çekilmesinin ise şimdilik oldukça zor olduğu ifade ediliyor. 

Özellikle Ekim ve Kasım aylarında grip mevsiminin başlaması ile birlikte vaka sayılarında tekrardan bir yükselmenin yaşanabileceği ifade ediliyor. Son dönemin en olumlu gelişmesi ise çok uzun bir ardan sonra dün açıklanana rakamlarla tekrara iyileşen hasta sayısının günlük vaka sayısını geçmesi olarak nitelendiriliyor. Bu durumun devam edip etmeyeceği ise bir haftalık süreçte netleşeceği ifade ediliyor.

HES Kodu Uygulaması Genişliyor

Alınana önlemlerde başarı sağlanması ile birlikte önlemlerin aha da yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bu noktada HES kodu uygulamasının yaygınlaştırılması planlanıyor.  Şehirlerarası yolculuklar, üniversite giriş sınavlarında zorunlu hale getirilen HES kodu uygulaması, İstanbul başta olmak üzere bazı belediyeler tarafından kamu binalarında da uygulanmaya başlanmıştı. Alınan sonuçların son derece olumlu olması ile birlikte HES kodu zorunluluğunun, hastaneler ve muayenehaneler için de uygulanmasının planlandığı belirtiliyor. Kamu ve özel işyerlerinde de HES kodu uygulamasına geçilmesi yönünde çalışma yürütülüyor.

Ülke Genelinde Bağışıklık Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın