Üniversiteler Açılmayınca Kiralar Çakıldı

Üniversiteler Açılmayınca Kiralar Çakıldı
Üniversiteler Açılmayınca Kiralar Çakıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulların ve üniversitelerin corona virüs nedeniyle 7 aydır yüz yüze eğitime kapalı olması ve üniversiteler için güz döneminde de uzaktan eğitime devam edileceğinin açıklanması bazı şehirlerde ekonomik olarak büyük sıkıntılara yol açtığı görülüyor. Özellikle ekonomilerinde üniversite öğrencilerinin önemli payı bulunan bazı üniversite şehirleri bu durumda son derece olumsuz etkileniyor.

Bunun en somut örnekleri ise o şehirlerde ki kira fiyatlarında yaşanan düşüşler oluyor. Öğrencilerin talepleri ile birlikte kira fiyatlarının yüksek olduğu pek çok şehirde öğrencilerin şehirde bulunmaması ve kiralık ev sayısının oldukça artması ile birlikte fiyatların oldukça düştüğü görülüyor.

En Çok Etkilenen İl Eskişehir Oldu

Öğrenci kenti olarak bilinen Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi, bu yılki eğitim, öğretim güz döneminin uzaktan eğitimle yapılmasına karar verilmişti. Bu sebeple farklı şehirlerde yaşayan ve Eskişehir’de üniversite eğitimi alan öğrenciler evlerini boşalttığı görülüyor. Birçoğu evlerindeki eşyaları ikinci el alım- satım yapan dükkânlara satarak kentten ayrılmaları ile şehirde büyük bir kiralık daire kaosu yaşanıyor.

Şehirde normalde 1200 TL ortalamada olan kiralık ev fiyatlarının 800 TL’ye kadar düştüğü ifade ediliyor. Eğer bu sürecin uzaması durumunda kira fiyatlarının 600 TL’ye kadar düşebileceği ön görülüyor. Birçok ev sahibi ev evlerinin kiraya veremedikleri gibi hem de aidat, apartman masrafları ve ısınma gideri gibi zorunlu giderleri de bu süreçte ceplerinden ödemek zorunda kalıyor.

Yarı Kira Alanlar Var

Öğrencilerin evleri boşalmasını engellemek isteyen bazı ev sahipleri ise üniversitelerin uzaktan eğitime devam ettiği süre boyunca kiracılarından yarı kira aldıkları belirtiliyor. Özelikle kış aylarının yaklaştığı şu günlerde aidat ve ısınma gideri gibi zorunlu masraflarını zor durumda bıraktığı ev sahipleri öğrencilerin evi boşaltması yerine bu zorunlu masrafları okulların tekrara yüz yüze eğitime açılana kadar karşılamalarını talep ediyor. Buna rağmen şehirde kiralık ev sayısının oldukça arttığı ve sürecin uzaması durumunda ev sahiplerinin oldukça mağdur olabilecekleri ifade ediliyor.

Üniversiteler Açılmayınca Kiralar Çakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın