Yüzde 51’i Satılıyor
2002 yılında kurulan Simit Sarayı ülkemizdeki onlarca şubesinin yanı sıra 25 ülkede faaliyet gösteriyor. 11 bini aşkın çalışanı bulunan firma bu sıralar ekonomik olarak zor günler geçiriyor.
Ziraat Finans Grubu’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı tarafından Simit Sarayı’na yatırım yapacak. Mali olarak zor durumda olan Simit Sarayı hisselerini satışa çıkardı ve %51 hissesini Kavukçu Yapı’dan Ziraat Bankası devralacak.
Banka tarafından Rekabet Kurulu’na gerekli başvurular yapıldı. Rekabet Kurumu tarafından web sitesi üzerinden açıklamalarda bulundu. Mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri tamamlandığında simit sarayı paylarının 20.7 milyon adedi Kavukcu Yapı’dan Ziraat Girişim Sermayesi’ne devredilecek.
Simit Sarayı Düşüşte
2002 yılında kurulan Simit Sarayı ülkemizde kısa sürede yükselişe geçti. 2 yıl içinde 18 İstanbul’da şube açıldı. Ülkemizde açtığı çok sayıda şubenin yanı sıra dünyada da şubeleşti. 2010 yılına gelindiğinde ilk olarak Hollanda’da şube açıldı. 2017 yılına gelindiğinde 25 ülkede şubeleşti ve 11 bin çalışana ulaştı. Ancak ekonomik olumsuzluklar Simit Sarayı’nı da etkiledi. Durağan döneme giren Simit Sarayı düşüşe geçmemek için hisselerini satmaya karar verdi. Satışa çıkarılan yüzde 51 hisse Ziraat Bankası tarafından alınıyor. Bundan sonra Simit Sarayında Ziraat Bankası söz sahibi olacaktır.